image

Hawaiiansk massage

Hawaii massage eller ”lomi-lomi massage” som den också kallas, är en uråldrig, omslutande massageform som har sitt ursprung från den Polyneiska övärlden. Den är skapad att följa havets rytm och anses vara mycket helande. Hawaii massagen har förts vidare från generation till generation.

Massören använder sig bl.a. av ett massagegrepp som kallas Lomi-lomi och det betyder krama, massera, och liknar havets rörelser. Hawaii massagen är i motsats till den svenska klassiska massagen inte en behandling där man arbetar specifikt på varje muskel utan istället arbetar med en flytande helhet. Det är en ”holistisk” behandling.

Alltså en behandling som påverkar hela människan både till kropp och själ. Känslan när du får en hawaiimassage är att massagen sköljer över dig med jämn rytm som havets vågor. Rörelsen har inget början eller slut och massagen hjälper dig att slappna av både till kropp och själ.

Den löser upp spänningar både fysiska och psykiska och får dig att känna dig avspänd och harmonisk. När du får en hawaii massage får du välja mellan olika massageoljor innehållande olika eteriska oljor. Oljor som passar dina behov för stunden och som ytterligare förstärker behandlingseffekten. Hawaii massage är en massage som passar alla, men är verkligen att rekommendera om du är stressad och spänd. För den gör att du flyter iväg, glider iväg och blir helt avslappnad.