image

Thai Massage

Thai Massage är en massageform som har sina rötter i Thailand, men den har även starka indiska yogainfluenser. Metoden arbetar med energisystemet i kroppen och har även en koppling till kinesisk traditionell medicin. Mjukhet, rytm och flöde är tre ord som kan förknippas med denna mycket välgörande massageform. 

När du får en thaimassage har du mjuka kläder på kroppen och massage utförs på en traditionell thaimassagebänk. Massören använder sig av sin kroppstyngd och använder tummar, händer, underarmar, knä, armbågar och fötter för att trycka, tänja ut, sträcka ut och massera din kropp.

I Thailand har man länge varit medveten om att de vanligaste orsakerna till muskelvärk är att musklerna har blivit förkortade på grund av spänningar av olika orsaker. Tekniken med att sträcka ut muskler och trycka på vissa punkter gör att energiflödet i kroppen frigörs. På detta sätt stärker och balansera behandlingen upp kroppens eget energisystem.

 Thaimassage är mycket vackert, inget görs bråttom, utan kan upplevas som en dans, ett samspel mellan massör och kund. Precis som dansaren rör sig till musiken, lyssnar thaimassören till kroppens rytm, och genom att töja och sträcka ut kroppen frigörs flödet av energi. Efter massage blir din kropp mycket smidig. Du känner dig avslappnad och mycket mer rörlig. I vårt moderna samhälle känner många av spända och korta muskler, varför denna behandlingsform är välgörande för de flesta.